Bieren op bestelling

Nøkkvi - alc. 7,5% vol.

Nøkkvi, genaamd naar het Vikingschip van het Viking Genootschap – ESONORM vzw uit Turnhout. Dit schip is en replica op schaal van het Gokstad schip (Noorwegen), het scheepstype waarmee de Vikingen destijds onze contreien bezochten. Op het etiket is het Vikingschip Nøkkvi afgebeeld, samen met de drankenkop die in de Schelde werd gevonden en het wapenschild dat gebaseerd is op “de oude Vlaendere”.

Air Antwerp - alc. 3,3% vol

Naar aanleiding van de start van de regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp, die de Scheldestad met Londen verbindt, kregen de passagiers een blik Janimal aangenboden. Erwin ontwierp een custom label met daarop zowel de skyline van Antwerpen als die van de Britse hoofdstad.

Me Against IBU - alc. 11% vol

Naar aanleiding zijn 10.000ste recensie op RateBeer besloot zytholoog Dylan Verduyn 10 brouwerijen aan te spreken om voor hem een speciaal bier te brouwen. Vrijstaat Vanmol was één van die brouwerijen. Ons werd gevraagd om een ‘zware quadrupel op New England IPA wijze’ te brouwen. Zo’n uitdaging gingen we met plezier aan en samen met Dylan roerden we in onze brouwketel.

Het werd uiteindelijk dit wonderlijke bier: Me Against IBU* met het onwaarschijnlijke stamwortgehalte van 32° Plato… zonder toevoeging van ook maar enige suiker! Een unicum dus.

* De naam verwijst naar de titel van song ‘Me against You’ van de Moldavische metalband Infected Rain.

Gerst Late Night - alc. 3,3% vol

Toen Vlaams minister Sven Gatz in het populaire praatprogramma Gert Late Night te gast was, sprak hij de wens uit om eens een laagalcoholisch bier te brouwen. De minister suggereerde om dit te doen bij microbrouwerij Vrijstaat Vanmol.

Tijdens een hilarische brouwsessie maakte Erwin samen met hem en James Cooke een ‘Janimal’-variant. De minister bleek trouwens een grote fan te zijn van onze succesvolle session IPA. Aan het wort werd wel een extra hop genaamd Jaryllo toegevoegd. Het resultaat was heel geslaagd.

Nadien werden de flessen verloot onder de VIER-kijkers.

Klauw - alc. 9% vol

Klauw werd gebrouwen op verzoek van het weekblad ‘t Pallieterke. Dit straf blond bier van 9% ABV heeft een mooi hopprofiel en rijfde een zilveren medaille binnen op de IBEERian Awards 2018, een internationale bierwedstrijd die plaatsvond in Portugal.

Cohiba Atmosphere - alc. 6,7% vol

Cohiba Atmosphere is een verfijnd blond bier van 6,7% ABV, gebrouwen met gerst en haver en subtiel gehopt met drie hopsoorten. Speciaal ontworpen voor cigar-pairing. Dé ideale compagnon voor de beroemde Cohiba-sigaren. Dit bier is niet in de gewone drankenhandel te verkrijgen. Het wordt exclusief geserveerd in de Cohiba Atmosphere Clubs in Antwerpen en Maastricht.

Straffe Wettel - alc. 9% vol

De wortelkrabbers en schiptrekkers van de Dendervallei: al eeuwen leven ze langs de oevers van de Tanara (Dender), de woeligste en meest kronkelende rivier in Vlaanderen. Rotary Ninove-Dendervallei wachtte aan de sluizen de harde zwoegers op met een verfrissing als beloning. Het Rotarybier Straffe Wettel is een heerlijke, blonde, volmouttripel gebrouwen met gerst en tarwe. De verschillende hopsoorten schenken dit bier een stevige bitterheid met frisse, fruitige afdronk om te landen met een warme gloed.

Oosthoek Live - alc. 7,5% vol

Oosthoek Live is een zwaar kriekenbier van 7,5% dat we gebrouwen hebben voor het 30-jarig bestaan van het festival Oosthoek Live in Dilbeek.

Straffe Skoet - alc. 11% vol

Scoutsvereniging De Geuzen in Ternat zette allerlei acties op het getouw om het nodige geld bij elkaar te rijven voor de bouw van vijf nieuwe lokalen. Een van die initiatieven was het brouwen van eigen bier. ‘Straffe Skoet’ werd een robuust Pajots bier. Geroosterde gerst, chocolademout en zwarte kandij gaven dit bier een volmondigheid die rijk is aan roostaromas. De stevige hopbeet werd mooi in evenwicht gehouden door een lichte, aangename zoetheid.

Cameo- en crowdfundinglabels

De crowdfundingactie die georganiseerd werd naar aanleiding van het eerste brouwsel Gronckel Blond voorzag dat een aantal sponsors bieren met een eigen aangepast etiket kregen toegestuurd. Deze actie werd zo goed onthaald dat sommige klanten ook nu nog labels laten ontwerpen die geplakt worden op flessen bier uit het vaste gamma van de Vrijstaat Vanmol. Ideaal voor KMO’s en verenigingen die een kleine oplage wensen.

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?