Gronckel Janimal

Gronckel Janimal is een vlasblond ambachtelijk bier van 3,3% ABV, dat gebrouwen wordt met gerstemout, tarwe, haver en vier hopsoorten (simcoe, citra, mosaic en cascade). Ondanks het lage alcoholpercentage heeft dit bier een zeer aangenaam aroma en een volle, hoppige smaak.

IPA-kenners staan vaak versteld wanneer ze onze Janimal voor het eerst drinken. De volle smaak en de lange houdbaarheid zijn uitzonderlijk voor een Session IPA. Het is dan ook geen verrassing dat dit bier door Ratebeer in 2018 werd gerangschikt als de ‘Beste Session IPA van de Benelux‘.

Over gronckel Tripel

3,3% ABV

33cl

Bekroond

Vanwaar de naam ‘Janimal'?

Toen Jan in 2015 voor het eerst naar San Diego (Californië) reisde, bestelde hij in een fastfoodrestaurant een hamburger ‘animal-style’. Het leverde hem bij Amerikaanse bierliefhebbers de bijnaam ‘Janimal’ op. Vandaar dat in het logo van het bier ook een Californische beer voorkomt.

Awards

Het verhaal achter Gronckel Janimal

Dit bijzondere bier was een idee van Jan, de brouwassistent van Erwin Vanmol. Met Erwins hulp was ruim 40 recepten later de Janimal geboren. Het doel om een mooi evenwichtig bier te maken dat minder alcohol bevat dan een gewone pils maar toch vol van smaak is, was bereikt.

Op dat moment was Jan echter nog maar 15 jaar. Hij wou graag in de aanloop naar zijn 16de verjaardag symbolisch 16 hectoliter Janimal brouwen en laten bottelen. Daartoe zette hij een crowdfunding op. De actie haalde de nationale media en werd een groot succes. In een mum van tijd werd het beoogde doel van 4000 EUR bereikt. Drie weken later stond de teller zelfs op 209%. Resultaat: Jan kon niet alleen 1600 liter van zijn eigen bier op de markt brengen, hij had meteen ook voldoende geld om een eerste bedrijfsvoertuig voor de microbrouwerij te kopen, namelijk een elektrische bakfiets.

De Janimal-campagne werd uitgeroepen tot één van de 10 meest spraakmakende crowdfundingacties van 2016.

Video afspelen

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?