Mosselen met Gronckel Janimal en chorizo

Zelf mosselen maken tijdens het mosselseizoen? Met dit recept voor mosselen met pittige chorizo, versterkt met de frisse smaak van Gronckel Janimal komt dit helemaal in orde. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 kg jumbomosselen
  • 1 flesje Gronckel Janimal
  • 250 gram chorizo
  • 350 gram roomboter
  • 3 uien
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bol knoflook
  • 1 stokbrood
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen grondig
  2. pel de ui en hak in grove stukken. Doe hetzelfde met de knoflook. Hak ook de peterselie fijn.
  3. Snij de chorizo in blokjes en verdeel het stokbrood in grote sneden.
  4. Zet een grote diepe (mossel)pot op het vuur en fruit de ui en knoflook even aan met een flinke scheut olijfolie.
  5. Voeg de chorizo toe en laat even meebakken.
  6. Blus met één flesje Gronckel Janimal.
  7. Voeg de mosselen toe en zet het vuur op maximum.
  8. Grill ondertussen het stokbrood.
  9. Zet een deksel op de pan en kook 4 à 6 minuten. Roer de mosselen elke minuut om. Plaats het deksel steeds terug.
  10. Wanneer de mosselen open gaan, doe er dan elke keer een klont roomboter bij wanneer u de mosselen omroert tot de saus met boter opgeklopt is.
  11. Kruid af met zout en peper en strooi er de gehakte peterselie over.
  12. Drink er een Gronckel Janimal bij. Smakelijk!

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?