Pajotse kalfsstoofpot

Op zoek naar een lekkere maaltijd met één van onze bieren? Probeer dan dit recept voor een heerlijke Pajotse kalfsstoofpot met Gronckel Tripel en cantharellen. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 800 gram kalfsstoofvlees
  • 100 gram cantharellen
  • 75 gram spekblokjes
  • 75 gram boter
  • 40 gram tarwebloem
  • 1 flesje Gronckel Tripel
  • 100 ml kalfs (runder)bouillon
  • 6 gekneusde jeneverbessen
  • 3 sjalotten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotten en hak ze grof.
  2. Maak de cantharellen schoon en snij ze in plakjes.
  3. Meng het kalfsstoofvlees met de tarwebloem.
  4. Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak daarin het halfsstoofvlees aan alle zijden snel bruin. Verlaag het vuur en laat het vlees nog enkele minuten zachtjes braden.
  5. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de boter. Voeg de spekblokjes en cantharellen toe en laat deze in enige minuten bruinen.
  6. Haal het kalfsstoofvlees, de spekblokjes en cantharellen uit de pannen en hou het warm.
  7. Voeg de sjalotten en jeneverbessen aan het bakvet van het kalfsstoofvlees toe en bak enkele minuten totdat sjalotten glazig zijn.
  8. Blus met één flesje Gronckel Tripel en kalfs (runder)bouillon en laat de helft inkoken.
  9. Zeef de saus en giet ze over het vlees met de cantharellen en spekblokjes. Kruid af met peper en zout.
  10. Serveer met verse kroketten of frietjes en Gronckel Quadrupel mayonaise en drink er een Gronckel Tripel bij. Smakelijk!

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?