Pajotse pannenkoeken met Gronckel Blond

Pannenkoeken op Pajotse wijze? Probeer dan dit recept voor heerlijke pannenkoeken met Gronckel Blond. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel bruine kandijsuiker
  • 10 jonge bladeren van de paardenbloem
  • 1 flesje Gronckel Blond
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en smelt de boter.
  2. Klop de eieren op.
  3. Mix de paardenbloembladeren met de melk in een blender of met de staafmixer om zo paardenbloemmelk te maken.
  4. Doe de gezeefde bloem, gesmolten boter, opgeklopte eieren, paardenbloemmelk, bruine kandijsuiker en een snuifje zout in een grote mengkom en klop met een garde tot een egaal deeg.
  5. Roer er dan rustig de Gronckel Blond onder. Hoe meer bruis er in het bier blijft, hoe luchtiger de pannenkoeken zullen zijn.
  6. Verhit een (pannen)koekenpan op een hoog vuur.
  7. Vet de (pannen)koekenpan in met de boter wanneer de pan voldoende warm is en bak de pannenkoeken aan beide kanten.
  8. Serveer met bruine kandijsuiker en een Gronckel Blond. Smakelijk!

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?