Pasta met venusschelpen en Woudwolf (Vongole con lupo della foresta)

Men zegt soms dat het Pajottenland het Toscane van Vlaanderen is. Breng het warme Italië tot in uw keuken met dit vongole recept. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 kg venusschelpen
  • 600 gram goede spaghetti (ruwe structuur)
  • 1 flesje Woudwolf
  • 1 rode chilipeper
  • 4 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 1 bos platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was en spoel de venusschelpen onder koud stromend water. Schelpen die openstaan of kapot zijn gooi je best weg.
  2. Snij de chilipeper fijn en verwijder de zaadjes. Snij ook de peterselie, knoflook en sjalotten fijn.
  3. Breng een ruime pot met water en wat zout aan de kook om de pasta in te koken.
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in een diepe pan, fruit hierin de sjalotten, chilipeper en knoflook zachtjes aan op een middelmatig vuurtje.
  5. Kook ondertussen de pasta.
  6. Doe de schelpen bij de gebakken sjalotten, chili en olie, en zet het vuur iets hoger. Giet de Woudwolf in de pan, schud alles even goed om en laat het koken totdat de schelpen openstaan en het vocht een beetje ingekookt is.
  7. Giet de pasta af maar hou een kopje pastawater over.
  8. Voeg een beetje per keer kookvocht van de pasta toe bij de schelpen tot u een mooie saus hebt.
  9. Dien meteen op en drink er een Woudwolf bij. Smakelijk!

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?