Roggebrood met Gronckel Janimal

Er bestaat toch niets beters dan de geur van vers gebakken brood? Met dit recept maakt u een heerlijk roggebrood dat perfect past bij onze Gronckel Janimal. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 1 brood)

  • 200 gram roggebloem
  • 1 flesje Gronckel Janimal
  • 300 gram tarwebloem
  • Een handvol roggemout
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel melasse
  • 1 theelepel tarwegluten
  • 1 koffieliepel bruine suiker
  • 1 zakje Fermentis Safale s-33 gist of verse bakkersgist
  • Snijfje zout

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng alle ingrediënten en doe ze in de broodbakmachine of kneed met de hand tot een elastisch deeg.
  3. Laat het deeg een uur rijzen.
  4. Kneed het deeg nogmaals kort en laat het daarna opnieuw een uur rijzen.
  5. Verwarm de over op 170°C en bak het brood vervolgens 45 à 55 minuten.
  6. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Snij dikke sneden en besmeer ze met gezouten boter en een flinke draai van de pepermolen met grove zwarte peper. Drink er een Gronckel Janimal bij.

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?