Stoverij met Gronckel Quadrupel

Op zoek naar een lekkere maaltijd met één van onze bieren? Probeer dan dit recept voor heerlijk stoofvlees met Gronckel quadrupel. Mals vlees, een smaakvolle saus en verse frietjes. Kortom een feest voor uw smaakpapillen. Laten we beginnen!

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 2 flesjes Gronckel Quadrupel
  • 2 grote uien
  • 2 koffielepels reuzel
  • 20 gram stoofvleeskruiden (of witte peper en zout)
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kruidnagel
  • 1 appel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 snee bruin brood

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en hak ze grof.
  2. Verhit een stoofpot op een matig vuur en smelt één koffielepel reuzel in de pot. Fruit hierin de uien in de pot. Zorg dat de uien niet bruin worden.
  3. Schroei het vlees met één koffielepel reuzel in een braadpan. Zorg dat het vlees een goudbruine korst heeft.
  4. Doe het aangebraden vlees in de stoofpot bij de uien. Giet de twee flesjes Gronckel Quadrupel uit in de braadpan en roer de bakresten los. Laat het bier even koken en doe het dan bij het vlees.
  5. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Gooi ze samen met alle kruiden (stoofvleeskruiden, limoenblaadjes, tijm, rozemarijn, knoflook, laurier en kruidnagel) in de stoofpot.
  6. Smeer de snee brood royaal in met mosterd en leg de snee in de pot met de besmeerde kant naar onder.
  7. Hou het stoofvlees onder het kookpunt (laag vuur) en laat het een viertal uur sudderen met open deksel, tot de saus de gewenste dikte heeft en het vlees gaar is. Dan pas mag het deksel er op om nog even door te sudderen.
  8. Serveer met verse frietjes en Gronckel Quadrupel mayonaise. Smakelijk!

Toegang geweigerd

Ben jij al 18 jaar of ouder?